Rasta 19 prekės(-ių).
Trupininis pyragas - pripildytas gausiu natūralios vyšnių uogienės sluoksniu. Šis pyragas išsiskiria švelniu rūgštelės skoniu - patiks visiems, norintiems pasilepinti.
Mažos, vieno kąsnio sūrio lazdelės, puoštos sezamo sėklomis yra puikus užkandžio pasirinkimas.
Naminiai, stori ir trapūs sausainiai pagardinti judros sėklomis. Velykoms bus ne tik puikus desertas, bet ir gražus stalo papuošimas dėl savo zuikio formos.
Saldūs ir trapūs meduoliniai rutuliukai, pagardinti žemės riešutais. Tai puikus desertas prie kavos ir arbatos.
Burnoje tirpstantys, saldūs "Florentinai", kurių skoniui įvairumo suteikia migdolų drožlės, razinos ir saulėgrąžos.
Trapūs, sviestiniai grybukai su šokolado glaistu, nepaliekantys abejingų.
Kokosiniai sausainiai - desertas, kuris savo skoniu primins kiekvienam gražiausias žiemos šventes.
Pilno grūdo sausainiai, pamirkyti juodajame šokolade - sveikesnis desertas smaližiams.
Rugelis yra tobulas desertas mėgstantiems sveikuolišką maistą - becukriai, pilno grūdo su natūraliu medumi.
Žaismingi karameliniai kamuoliukai yra mėgstami vaikų dėl savo išvaizdos ir itin saldaus skonio.
Sausainiai "Diena ir naktis" yra vieni mažiau saldesnių Kontėna gaminamų sausainių - susimaišęs stiprus kakavos ir lengvas vanilės prieskonis, suteikia sausainiams itin malonų skonį.
Lietuviški kepiniai internetu: Skonio istorija ir tradicijos
Lietuviški kepiniai ir pyragai ne tik skatina skonį, bet ir atsispindi šalies istorijoje ir kultūroje. Kepiniai yra neatsiejama Lietuvos virtuvės dalis, kurią skatina senosios receptų knygos ir perduodama iš kartos į kartą. Aptarsime su lietuvių kepiniais susijusią istoriją, jų svarbiausias sudedamąsias dalis ir unikalias tradicijas.
Istorija
Lietuvių virtuvės istorijoje kepinių tradicijos turi gilias šaknis. Senovės lietuviai daugiausiai maisto gaminimo būdais rūpinosi visose šeimose, ir tai apima ir kepinimo meną. Nuolat kintančios klimato sąlygos ir laukinės gamtos įvairovė skatino žmones kūrybingai naudoti turimus produktus. Vienas iš seniausių lietuviškų kepinių pavyzdžių yra "šakotis" arba "raguolis" – išskirtinai gražus ir skanus pyragas, puoštas ivairiais raštais ir ornamentais. Šakotis dažnai būdavo kepamas švenčių proga, ypač vestuvėse, ir jis atspindėjo ne tik skonį, bet ir šventinę atmosferą.
Pagrindiniai Lietuviški gaminiai:
Kvietiniai gaminiai: Kepinių asortimente neatsiejama dalį sudaro kvietiniai gaminiai, tokie kaip gira, sausainiai ir bandelės. Naminė gira, gaminama iš kvietinių miltų, yra tradicinis gėrimas, kuris dažnai lydėjo šventinius stalus. Sausainiai ir bandelės buvo ne tik skanūs užkandžiai, bet ir puikus pasirinkimas vakarienėms.
Klasikiniai pyragai ir kepiniai: Nepaisant naujų skonių ir įpročių, klasikiniai pyragai ir kepiniai išlieka populiariausiais. Kepiniai, tokie kaip kepta duona, bulviniai blynai ar bandelės, dažnai būdavo pagrindiniai patiekalai šeimos vakarienėse. Skonis ir kvapas jų virtinėse ne tik atnešdavo šilumą, bet ir primindavo senuosius geruosius laikus.
Modernūs Kepiniai su lietuvišku prieskoniu: Su šiuolaikinėmis kulinarijos tendencijomis kepiniai taip pat kinta. Šiandien galima rasti modernių interpretacijų tradicinių lietuviškų kepinių, kur sujungiami senieji receptai su naujaisiais skoniais ir technologijomis. Lietuviški šefai ir kepėjai dažnai eksperimentuoja su lietuviškais prieskoniais ir produktų deriniais, siekdami suteikti tradiciniams kepiniams šiuolaikinį ir inovatyvų priedą.
Tradiciškai Lietuvoje kepinių menas buvo labai svarbus kasdieniame gyvenime, ypač švenčių metu. Senovės lietuviai dažnai išreikšdavo meilę ir pagarba svečiams, pasiūlydami įvairių formų ir skonių kepinius. Tai atspindi ne tik kulinarijos įgūdžius, bet ir bendravimo kultūrą, kurią skatina šeimyninis ir draugiškas bendravimas.
Šiandieninėje Lietuvos virtuvėje galima rasti įvairių kepinių, patenkantį skirtingų skonių ir poreikių. Naujos kartos kepėjai, pasitelkę senąsias tradicijas ir naujoves, tęsia kepinių kultūros plėtotę, kuri per daugelį šimtmečių tapo svarbia Lietuvos virtuvės dalimi.
Šiandien
Lietuviški kepiniai ir pyragai išlieka svarbi dalis šalies kulinarinės tradicijos. Nors pasikeitusi gyvenimo būdu ir technologijoms, tradicinės receptūros kartais gali keistis, tačiau išlieka noras išlaikyti senąsias kepinių dvasias. Šakotis, skruzdėlynas ir daugelis kitų kepinių išlieka populiariais tiek kasdienėje, tiek švenčių virtuvėje.
Būtent tokie kepiniai turi galimybę ne tik pasitenkinti skoniais, bet ir sužinoti daug apie šalies kultūrą ir tradicijas. Šios skanios kepyklėlės yra tikra lietuviškosios kulinarijos dovana, turinti gilias šaknis ir įdomią istoriją. Taigi, skanaukime ir atgaivinkime senąsias tradicijas, ragaudami lietuviškų kepinių įvairovės!
Įvairūs skirtingi kepiniai ir pyragai yra daugiau nei paprasti skanumynai – jie yra kultūrinis paveldas, atspindintis šalies istoriją ir bendruomenių dvasią. Senovės lietuviai mokėjo kurti įvairiausius kepinius iš paprastų produktų, o ši tradicija gyva ir šiandien. Nuo šventinių šakotų pyragų iki kasdieninių bandelių, lietuviški kepiniai įvairiuose variantuose ir skoniais tęsia savo kelią per laikus, suteikdami šiltą prisiminimą ir kūrybiškumą kiekvienai šeimai bei bendruomenei.