Naminė Žarėnų gira – natūralus, gyvas, tautinio paveldo produktas.

Žalioj girioj dėdė gerą girą gėrė ir gyrė, kad labai gera Žarėnų gira!

Tai bene populiariausias mūsų gaminamas produktas, turintis daugiausia gerbėjų visoje Lietuvoje ir autentiškumas patvirtintas tautinio paveldo ženklu.

Naminę Žarėnų girą, pagal autentišką receptą, gaminame iš naminės juodos duonos, cukraus, mielių ir vandens. Gira kvepia skrudinta namine duona, o gurkštelėjus, burnoje lieka saldžiai gaivus skonis.

Naminė Žarėnų gira – natūralus gyvas produktas be jokių stabilizatorių, konservantų ar kitokių rūgimą stabdančių ir skonį suteikiančių medžiagų. Gira rauginama mielių pagalba, todėl sudėtyje gali turėti 0,7 % – 1,2 % alkoholio.

Naminė Žarėnų gira – tai ne tik gėrimas, bet ir vaistas, apie kurį byloja mūsų senoliai. Gira gerina apetitą ir aktyvina virškinimo liaukų veiklą, stimuliuoja skrandžio sulčių ir tulžies išsiskyrimą, o svarbiausia – gira išplauna skrandžio žarnyno traktą, išvalydama organizmą nuo šlakų. Joje gausu vitamino B. Siekiant, kad veido oda būtų glotnesnė, skaistesnė ir stangresnė, nebūtų raukšlių, anksčiau girą ne tik gerdavo, bet ir ja prausdavosi, darė vonias.

Taigi, jeigu esate vienas iš tų retų žmonių, kurie dar nėra ragavę Naminės Žarėnų giros – pats laikas tai padaryti.

Girą išpilstome į plastikinius 1,0; 1,5 litro talpos butelius ir metalines statines. Šią girą reikia laikyti apie +2 + 10◦C temperatūroje.

Sudėtis: 

Duonos džiūvėsiai

Cukrus

Vanduo

Sausos mielės