Šakotis – šventinio stalo karalius

Šis unikalaus kepinys jau daugybę metų papuošia lietuvišką stalą. Nors šakotis skirtingose tautose vadinamas įvairiais vardais ir turi skirtingą pavidalą – visi pripažįsta, jog lietuviško šakočio kepimo procesas ir jo galutinis pavidalas yra unikalus.

Neveltui užsieniečiai mūsų šakotį vadina Pyragu- medžiu (angl. Tree cake), nes perpjovus kaip ir medyje gali matyti ‘rieves’ arba Vestuvių pyragu (angl. Wedding cake), matyt dėl to, jog be šio pyrago neapsieidavo nė vienos vestuvės.

Mūsų kepamas šakotis sėkmingai keliauja po parodas. Net kruizinių laivų parodoje, Majamyje buvo galima jo paragauti. Taip svečiai buvo gundomi atvykti į Lietuvą.

Susigundykite ir jūs! Ateina jūsų gimtadienis, draugo šventė ar tiesiog norite pasimėgauti – jūsų laukia skalsus, skanus šakotis iš pačios Žemaitijos širdies!

Šakotis “Žarėnioks”

Sudėtis:

Kiaušiniai

Sviestas

Grietinė ne mažesnio kaip 30% riebumo

Kvietiniai miltai

Cukrus

Kepimo milteliai

Vanilinis cukrus

Druska